Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ


Είναι καιρός τώρα που έχω προτιμήσει την σιωπή, από το να αναλώνομαι σε προβληματισμούς και διαπιστώσεις για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας οι οποίες όπως φαίνεται ελάχιστους πια συγκινούν.
Είμαι βαθιά πεισμένος, ότι η ηθική κατάπτωση που βιώνουμε ως χώρα, μας οδήγησε στην οικονομική κρίση από την οποία είναι αδύνατο να ξεφύγουμε κάτω από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που συντηρήθηκε από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εναλλάχτηκε στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια κληρονομήθηκε και εξακολουθεί να ανδρώνεται στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει ξεπεράσει σε γκεμπελικές και λαϊκίστικες πρακτικές τους προκατόχους του.
Το ψέμα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των κυβερνώντων για να κρατούν έτσι,μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας τον λαό.
Ένας λαός που φαντάζει αδύναμος, απέναντι στην καταπίεση του κράτους δυνάστη που φτιάχτηκε με σκοπό να τον εμποδίζει, να αντιδρά στην αυθαιρεσία του.
 Η αυθαιρεσία του κράτους όπως εκφράζεται μέσα από τον κρατικοδίαιτο συνδικαλιστή που του στερεί την Δημόσια Συγκοινωνία, την Υγεία, το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ που κατεβάζει τους διακόπτες και τον αφήνει να κρυώνει η να ζεσταίνεται η του καταστρέφει τα ευπαθή εμπορεύματα του. Της πολεοδομίας, που νομιμοποιεί τα αυθαίρετα κτίσματα. Της δικαστικής εξουσίας που αφήνει ατιμώρητους τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου δίνοντας τους ιδεολογικό άλλοθι βαφτίζοντας τους «αναρχικούς». Την βαριά φορολογία  που έχει ισοπεδώσει τα εισοδήματα των νοικοκυριών για να συντηρήσει τον αδηφάγο κομματικό στρατό των κυβερνώντων κομμάτων.
Η σωτηρία φαντάζει δύσκολη και δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες συνταγές ούτε μπορεί να τη φέρει κάποιος κομματικός μηχανισμός γιατί απλά δεν βολεύει!
Η επανάσταση των νομιμοφρόνων πολιτών είναι η λύση για να βγούμε από την κρίση αξιών στην οποία έχουμε περιπέσει. Όταν αποφασίσουμε όλοι μας να σεβαστούμε τους νόμους του κράτους και το περιβάλλον, να πληρώνουμε τους φόρους μας, να αξιώσουμε καλλίτερες δημόσιες υπηρεσίες από αξιοκρατικά διορισμένους δημοσίους λειτουργούς και να καταγγέλλουμε κάθε παραβατικότητα  και ανομία, όταν σεβαστούμε τα δικαιώματα του γείτονα μας και σταματήσουμε να αυθαιρετούμε τότε αυτή η επανάσταση του καλού θα φέρει και την οικονομική ανάπτυξη.
23/11/2018
Βιρβίλης Πέτρος
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου